Italiaans genieten! Bekijk hier onze menukaart

Wij gebruiken uitsluitend Zuid Italiaanse extra vierge olijfolie en 27 maanden gerijpte parmigiano reggiano

Heeft u een allergie? Meld het ons. Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel

Pinsa brood met BOTER

Brood met beurre “Café de Paris” à la Ueli

 

5.50

BRUSCHETTA

Crostini met verse tomaten, knoflook, ui, basilicum, huisgemaakte pesto en Parmezaan

 

5.50

OESTER NATUREL, 1 STUK

3.50

OESTER À LA BABBO

Vinaigrette a la Babbo

4.25

HALF DOZIJN OESTERS NATUREL

20.00

HALF DOZIJN OESTERS À LA BABBO

Vinaigrette a la Babbo

24.50

Carpaccio

Huisgeslagen ossenhaas, Parmezaanse kaas en rucola . Wij gebruiken duurzaam Limousine rund van Henk Broeders uit Berkel-Enschot

 

• Met eendenleverkrullen

18.50

• Met eendenleverkrullen

25.50

VITELLO TONNATO

Gepocheerd kalfsvlees met tonijnsaus, krokant gebakken kappertjes en rode ui

16.50

carpaccio di fichi

Carpaccio van verse vijgen met Prosciutto, pistachenoten en Parmezaanse kaas

15.00

Carpaccio di Coeur D’antan con BURRATA di bufala

Dun gesneden coeur de d’Antan tomaat, meloen, ui en jonge mozzarella di bufala met een hart van room uit Puglia

 

• met Prosciutto

15.00

• met Prosciutto

17.00

Tartare di tonno

Tartaar van tonijn met red meat radijs en schuim van appel

 

15.50

carpaccio di pesce spada

Carpaccio van zwaardvis, venkel, sinaasappel, aardappel met vinaigrette van bergamot

16.00

ANTIPASTI

Selectie van voorgerechten vanaf 2 personen, prijs per persoon

 

19.50 PP

 

ESCARGOTS

Wijngaardslakken met beurre “Café de Paris” à la Ueli

14.00

Funghi AL burro

Gebakken champions met beurre “Café de Paris” à la Ueli

13.00

Langoustine

Gebakken langoustine met schuim van kokkels en lamsoor

16.50

ZWEZERIK

Gebakken kalfszwezerik, mousse van aardappel, raapstelen en kalfsjus

23.50

Spaghetti aglio e olio

Knoflook, peper, Parmezaanse kaas

13.50

Spaghetti vongole

Spaghetti met venusschelpen

24.50

Spaghetti con polpette

Spaghetti met gehaktballen, tomatensaus en mozzarella. Wij gebruiken duurzaam Limousine rund van Henk Broeders uit Berkel-Enschot

 
 
 

18.50

Parmigiana di melanzane

Lasagna van aubergine, tomatensaus, Provolone en Parmezaan

 
 
 

17.00

Lasagna Alla bolognese

Lasagna Bolognese met gestoofde runderwang

 
 
 

17.50

Voorgerecht

Voorgerecht

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

SACCOTTINO ALN PROSCIUTTO GRUDO

Gevulde pasta met prosciutto met een saus kalfsjus en salie

 

12.50

22.50

Quadrone gamberi, limone e peperoncino

Gevulde pasta met garnalen, citroen en kruidige tonen van chili

14.50

25.50

Tortellone all'astice

Gevulde pasta met kreeft, geserveerd met een bisque en verse kreeft

 

16.50

 

29.50

 

Mezzaluna burrata, pomodoro e basilico

Gevulde pasta met romige burrata uit Puglia, verse tomaat en basilicum

12.50

22.50

Insalata mista

Kleine gemengde seizoen afhankelijke salade

 

5.50

Eendenlever foie gras de Canard

Supplement van 50 gram

 

9.50

Ossobuco & Spaghetti aglio e olio

Gestoofde kalfsschenkel met spaghetti aglio e olio. Wij gebruiken duurzaam Limousine rund van Henk Broeders uit Berkel-Enschot

 

28.50

Tagliata di manzo

Gesneden runder entrecote met spaghetti casio e pepe, bereid met zwarte peper en pecorino Romano kaas. Wij gebruiken duurzaam Limousine rund van Henk Broeders uit Berkel-Enschot

 

29.50

Spaghetti all'astice

Spaghetti met bisque en een hele schoongemaakte kreeft

 

38.50

speciale dello chef

Vraag naar het Chef’s special menu

 

Medium

(150GR)

 

Classic

(250GR)

 

CAPRESE

Mozzarella, tomatensaus, tomaten en basilicum

 

9.00

 

13.00

 

QUATTRO FORMAGGI

Mozzarella, gorgonzola, Parmezaanse kaas, pecorino en cornichons

 

13.00

 

17.50

 

BURRATA

Mozzarella, tomatensaus, burrata di bufala, walnoten, caponata en pesto

14.00

 

18.00

 

MILANO

Mozzarella, gorgonzola, meegebakken Pancetta, pistachenoten en stracciatella di bufala

13.50

17.50

Fichi

Mozzarella, parmaham, vijgen, geitenkaas, walnoot en honing

 

13.50

17.50

PRIMAVERA

Mozzarella, tomatensaus, Parmaham, Parmezaanse kaas, balsamico glassa en rucola

13.00

18.00

PICCANTE

Mozzarella, tomatensaus, pikante salami, ‘Nduja (pikant vlees), citroenzeste, zwarte olijven en ansjovis

 

12.00

16.00

TONNO

Mozzarella, tomatensaus, verse tonijnfilet, rode ui en zwarte olijven

 

15.00

20.50

SALMONE

mozzarella, tomatensaus, gerookte zalm, stracciatella di bufala, citroen, pistachenoten, balsamico glassa en rucola

 

14.00

19.50

pesce spada

Citrus Mascarpone, tomatensaus, aardappel, verse zwaardvisfilet venkel en sinaasappel

 

14.50

20.00

TARTE TARTIN

Omgekeerd appeltaartje met gekaramelliseerde suiker en premium vanille roomijs met slagroom

 

9.50

Torta caprese

Chocoladetaart met Amarena ijs en room van koffie

9.50

Semifreddo al pistacchio

Bevroren dessert met pistache en chocolademousse

11.00

TIRAMISU

Traditioneel nagerecht met romige mascarpone, Italiaanse savoiardi en een scheutje Amaretto

 

9.50

Limoncello SgROPPINO

Sorbetijs, premium vanille roomijs, prosecco en Limoncello van Città delle Brocche

 
 

10.75

 

SGROPPINO

Sorbetijs, prosecco en wodka

 

9.75

 

AFFOGATO

Premium vanille roomijs met espresso en hazelnotenlikeur

 

9.50

kaasplankje

Selectie van 5 verschillende Italiaanse kazen van Fromagerie Guillaume met garnituur

 

13.50

Bijpassende wijnen! Bekijk hier onze uitgebreide, met zorg samengestelde, wijnkaart

Glas

Fles

Beato Bartolomeo Breganze DOC Vespaiolo Spumante, Italia

Verfrissende bubbel uit Breganze met een mooie balans tussen tropisch fruit en frisheid. In de geur komen tonen van citrus, steenfruit en bloesem je tegemoet. Het perfecte aperitief

(Vespaiolo)

7.50

35.00

Podere Don Cataldo Chardonnay Spumante Brut, Puglia, Italia

De wijn heeft een mooie goudgele kleur, met een rijke, fijne en aanhoudende mousse. De aroma’s zijn intens, met accenten van witte bloemen, exotisch fruit en rijp citrusfruit. In de mond valt de perfecte balans op, waarbij de wijn tegelijk fris, maar ook rond is

(Chardonnay)

9.00

45.00

VILLA CORNIOLE SPUMANTE MILLESIMATO BRUT - 2019

De klasse van deze wijn is moeilijk af te lezen aan zijn naam, maar zodra je hem proeft is het logisch dat deze wijn uit Trentino tot de beste bubbels van Italië behoort. Gemaakt volgens de champagne methode met minimaal 36 maanden sur lie. Strogeel van kleur met in de geur tonen van Rijpe peer, brioche en geroosterde amandel. De smaak is sappig en mineraal, met prachtige zuren die door de rijping op fles mooi in balans zijn gekomen.

(Chardonnay, Pinot Noir )

68.00

Bellavista, Franciacorta Grande Cuvée ‘Non Dosato’ Lombardia, Italia

Mousserende wijn van grote klasse afkomstig uit Lombardije in Noord Italië. Deze wijn heeft geen dosage gehad waardoor de wijn mooi droog is, met in de geur tonen van Amandelspijs en gele appel. Geproduceerd door gerenommeerd wijnhuis bekend als de top van de DOCG Franciacorta.

(Chardonnay, Pinot Noir)                   

79.00

Glas

Fles

Baglio Sicano, Grillo, Sicilia,, Italia

De grillo is een inheemse Siciliaanse druif en komt daar al eeuwen voor. De druiven voor deze Baglio Sicano Grillo Sicilia worden eind augustus geplukt. De wijn is puur op zijn fruit gemaakt in roestvrijstalen vaten, waarbij de temperatuur laag wordt gehouden. In de neus is deze wijn bloemig, met accenten van rijpe peer, hooi en oranjebloesem. In de afdronk proef je milde zuren en wat kruidigheid die spanning geven ten opzichte van het rijpe.

(Grillo)

5.50

25.50

Le Colline di San Giorgio Pinot Grigio, Breganze, italia

Relatief makkelijk te drinken witte wijn met een groen karakter, die niet al te droog is in de afdronk. In de geur tonen van peer en witte perzik, met de kenmerkende kruidigheid van deze zeer herkenbare Italiaanse druif. De smaak is zeer fruitig en doordrinkbaar. Uiterst geschikt als terraswijn!

(Pinot Grigio)

5.75

28.00

Podere Don Cataldo, Vermentino, Salento, Puglia, Italia

Vermentino is een welbekend druivenras in zuid Italië, de bekendste voorbeelden komen van Sardinië. Ook in Puglia staan mooie wijngaarden met deze soort aangeplant, zo ook deze fris witte wijn van het huis Rocca. De wijn is helder lichtgeel van kleur, met groene reflecties. De geur geeft tonen van citrus en tropisch fruit, aangevuld met witte bloemen. In de mond is hij fris, maar tegelijkertijd ook erg sappig. Met kenmerkelijk bittertje wat het een fijne eetwijn maakt. Erg mooi bij (voor)gerechten met vis of bij Vitello tonato.

(Vermentino)

7.00

33.00

Selvi Arrogantone Falanghina Beneventano, Campania, Italia

In de regio Campania is het deelgebied Beneventano beroemd om zijn Falanghina wijnen. Voor deze wijn zijn de beste en meest rijpe druiven geselecteerd. Dit maakt dat de wijn een behoorlijke concentratie krijgt, wat ook terug te herkennen is in zijn stevige body. In de neus is de wijn aromatisch, met vooral veel tropisch fruit, banaan en ananas maar er zijn ook wat accenten van kruidnagel te ontdekken. In de mond heeft deze wijn een behoorlijke concentratie. Hij heeft mooie uitgebalanceerde zuren, maar heeft tegelijkertijd een warm mondgevoel vanwege het alcoholpercentage. Deze prachtige wijn is uitstekend te combineren met schelp en schaaldieren.

(Falanghina)

8.00

38.00

Agricole Selvi, ‘Il Bianco’ Toscana

Een opwekkende witte wijn gemaakt van 3 witte druivenrassen met een aromatisch karakter. De wijngaarden waar deze druiven verbouwd worden liggen in Toscane. De wijn heeft 3 maanden op hout gelegen, wat in de geur een subtiele vanille toon geeft en in de smaak meer romigheid. Ook ontdekt men in deze wijn nog tonen van witte bloemen en tropisch fruit. Aan te raden bij antipasti of voorgerechten met groente of vis.

(Vigognier, Traminer en Trebbiano)

7.00

33.00

Le Origini Greco di Tufo DOCG, Campania, Italia

Rijpe stijl witte wijn afkomstig van vulkanische / tufstenen bodem. Juist deze bodem geeft deze Zuid-Italiaanse wijn haar unieke karakter. In het glas strogeel, in de geur valt de kruidigheid gelijk op, daarnaast tonen van rijpe peer en perzik, aangevuld met tonen van geroosterde amandelen. Een kwaliteitswijn met een spannende balans tussen rijpheid en kalkachtige zuren met slechts 13% alcohol, Door haar lichtvoetige en sappige karakter past deze wijn bij veel verschillende gerechten.

(Greco)

8.00

39.00

Ora Nona Chardonnay, Breganze Veneto, italia

Deze volle houtgelagerde wijn komt van wijngaarden gelegen tussen het Gardameer en Venetië. De druiven worden laat in het jaar met de hand geplukt en gefermenteerd in kleine vaten van eiken- en acaciahout. Daarna ligt de wijn nog 12 maanden op eikenhouten barriques. Dit resulteert in een Chardonnay van uitstekende kwaliteit, een rijke geur met tonen van hout, rijpe appel en banaan. Het mondgevoel is zoals je verwacht: mooi vettig, met genoeg zuur om dit in evenwicht te houden. Top combinatie met gebakken vis, of alle gerechten waar roomboter in terug komt.

(Chardonnay)

7.75

38.00

Beato Bartolomeo, Moscato Giallo, Breganze Veneto, italia

De moscato giallo is een typisch Noord-Italiaanse druif. Ze behoort tot de muskaat-familie en kenmerkt zich door compacte trossen met een diepgele kleur en een dikke schil, die goudkleurige wijnen oplevert. Wijnen van deze druif zijn vaak aromatisch en wat bloemig. Deze producent heeft ervoor gekozen het bloemige en zoete smaakprofiel in te perken en voor een prettig drinkbare stijl gekozen. Het resultaat is een wijn met prettig zoet in de afdronk. Top combinatie bij de Carpaccio di Fichi. (Moscato Giallo)

6.00

29.00

Beato Bartolomeo Breganze Savardo Sauvignon, Veneto, Italia

Deze stokken staan aangepant in het koele noorden van Italië, daar levert deze druif vaak zeer aromatische “stuivende” wijnen op die het glas uit knallen. In Veneto staat ook al sinds jaar en dag  Sauvignon Blanc aangeplant, meestal een heel eigen kloon van deze druif die de wijnen een heel eigen karakter geeft. Deze Savardo Sauvignon doet echter vooral denken aan de Nieuw Zeelandse stijl: zeer aromatisch, met wat groenige tinten van salie en buxus en daaronder de aroma’s van tropisch fruit zoals passievrucht en kruisbessen. In de mond is de wijn fris, maar tegelijk heeft hij ook een behoorlijke concentratie. De afdronk is lang en intens. De wijn is een uitstekend aperitief, daarnaast combineert hij prachtig bij schaal-en schelpdieren.

(Sauvignon Blanc)

34.00

Podere Don Cataldo Chianca Para Chardonnay Barrique 2024, Puglia, Italia

Roomboter uit de tropen! Dat is de beste omschrijving voor het nieuwe vlaggenschip van dit wijnhuis. De wijn krijgt zijn vergisting op barriques van Frans eikenhout en wordt vervolgens nog een aantal maanden opgelegd in deze barriques, waarbij de gisten regelmatig worden omgeroerd (battonage). Dit geeft meer volheid, diepte en complexiteit aan de wijn. Het resultaat is een prachtige stevige wijn, met een mooie goudgele kleur. In de neus komen bombastische tonen van kokosnoot, ananas en snoepbanaantjes je  tegemoet maar ook subtiele hints van boter en vanille. In de mond is de wijn vol en krachtig, maar ook rond en soepel. Rijp tropisch fruit is overdadig aanwezig en de wijn heeft een fijne afdronk met onder andere vanille en macadamia.

(Chardonnay)

59.00

Bel Colle Roero Arneis DOCG 2024, Piëmonte, Italia

Hij voelt zich uitstekend thuis op de hellingen van de Roero-heuvels in het zuiden van Piëmonte, in de buurt van wijnstad Alba. De Arneis heeft de afgelopen decennia sterk aan populariteit gewonnen, vooral vanwege zijn mooie combinatie van wit fruit zoals peer en abrikoos en kruidige bloemen. De wijn is geconcentreerd, maar heeft tegelijk een mooie minerale frisheid. Dankzij zijn elegantie wordt deze wijn ook wel eens de “Witte Barolo” genoemd. Lekker bij een brede selectie aan (voor)gerechten.

(Arneis)

37.00

Tasca d'Almerita - Grillo 'Cavallo delle Fate' Sicilia, Italia

Fris aromatische wijn afkomstig uit het zonovergoten zuiden van Italië. Deze wijn gemaakt van de inheemse Grillo druif geeft aroma’s van gekonfijte citroen, gele perzik aangevuld met tonen van tijm en witte bloesem. In de mond komt het rijpe sappige karakter terug met in de afdronk veel sappigheid met zeer frisse zuren. Al met al een spannende (aperitief) wijn die erg geschikt is bij veel lichtvoetige voorgerechten.

(Grillo)

49.00

Le Thadee, ‘Fijoa’ Trebbiano, Spoleto, Umbrië, Italia

“Trebbiano spoletino” Het is een oud ras dat heel specifiek is voor de omgeving van Spoleto in Umbrië. De rijping van 7 maanden gebeurde in 500-liter vaten van Frans eikenhout. De wijn heeft een goudgele kleur en tinten en heeft in de neus een zeer intens boeket met tonen van rijpe abrikoos, gekonfijte citroen, en iets van saffraan. In de mond is de wijn stevig en geconcentreerd. In de afdronk komt de houtlagering terug met goed zuur. Goed te combineren met rijke voorgerechten of hoofdgerechten met romige en aardse smaken.

((Trebbiano Spoletino)

55.00

Cantine di Castignano Montemisio Offida Pecorino DOCG 2023

De naam Pecorino verwijst niet alleen naar de beroemde schapenkaas uit de Marken en de Abruzzen, maar staat ook voor een van de oudste druivensoorten uit deze regio’s. Het gevoelige druifje met een hele dunne schil was zo’n honderd jaar geleden zo goed als uitgestorven. Ongeveer 25 jaar geleden zijn enkele bewaard gebleven stokken weer in cultuur gebracht. Sindsdien is de wijn erg populair in Italië en daarbuiten. De pecorino, ook wel schapendruif genoemd, is een lastig druifje. Uit het gebiedje Offida in de Marken komen de allerbeste Pecorino’s, vandaar dat deze ook de DOCG-kwalificatie krijgen. De wijn heeft veel concentratie en diepgang en tegelijk het typische eigen karakter van de druif: elegant, helder geel van kleur, intense aroma’s van bloemen en rijp fruit. De wijn is rijk, maar ook fris met een beetje ziltigheid in de afdronk. De Pecorino doet het heel goed bij frisse vis en bij voorgerechten met wit vlees. Hij is breed inzetbaar.

(Pecorino)

36.00

Fontanafredda, Derthona Colli Tortonesi, Piedmont, Italia

Deze druiven voor deze gestructureerde witte wijn zijn verbouwd in de Colli Tortonesi DOC. De kleur is strogeel met in de geur tonen van peer, amandel, oregano, en een calcaire ondertoon. De smaak is vol en ietwat romig met tegelijkertijd een stevige bite met aangenaam bitter en zuur. Een elegante eetwijn voor de liefhebber, een wijn om de tijd voor te nemen! Het beste te combineren met hartige gerechten met olijfolie en groene kruiden.

(Timorasso)

75.00

Santa Maria la Palma, Cuveé 71 Akenta, Sardegna, Italia

Verassend goed gemaakte Vermentino van  wijngaarden aan het strand van Sardinië. Strogeel van kleur, van in de geur witte perzik, passievrucht en ziltigheid. In de mond veel fris sappig fruit, met in de afdronk weer die kenmerkelijke ziltigheid en aangename zuren. Al met al een harmonieuze en verrassende wijn voor de liefhebber van pure witte wijn.

(Vermentino)

39.00

Gehring, Riesling Hipping, Rheinhessen, Deutschland

Uitdagend glas Riesling afkomstig van één enkele wijngaard genaamd ‘Hipping’. Deze wijn laat zich het best omschrijven als: Slank elegant en aromatisch. Met in de geur tonen van witte perzik, bloesem, en kalk. De smaak is lichtvoetig met ragfijne zuren en veel lengte. Deze wijn komt het tot haar recht als aperitief of bij lichte voorgerechten.

(Riesling)

65.00

Guerrieri, Del Mare, Marche, Italia

Gemaakt van 100% oude stokken Trebbiano vergist en gelagerd op (deels nieuw) Frans eiken. De geur is vrij rijp met tonen van abrikoos, gele appel en geroosterde amandel. Rijk en romig van smaak met genoeg zuren om het geheel in balans te houden. Zorgvuldig gebruik van barrique zorgt voor veel smaakrijkdom zonder dat het hout dominant wordt. Deze topwijn van Guerrieri wordt alleen gemaakt als de oogst het toelaat.

(Trebbiano)

73.00

Poggio alle gazze dell’ornellaia, Toscana, Italia - 2021

Deze witte wijn van het gerenommeerde wijnhuis Ornellaia is er een van de buitencategorie. Deze wijn met goudgele kleur geeft een luxe geur van gekonfijte citroen, honing en geroosterde amandel. De smaak is opvallend fris en geconcentreerd in de aanzet met in de afdronk het volle romige van de viognier en kalkachtige zuren. Een complexe wijn met een geheel eigen karakter.

(Sauvignon Blanc, Vermentino, Viognier)

99.00

Rémi Jobard, Meursault , Les Narvaux, Bourgogne, France - 2019

Deze Meursault komt van een biologisch gecertificeerde wijngaard. De wijnstokken zijn maar liefst 70 jaar oud. De opbrengst per hectare voor deze Meursault is erg laag (zelfs voor bourgogne begrippen). Les Narvaux van Jobard is een stijlvolle, elegante wijn met tonen van groene appel, peer, munt en subtiele tonen van hazelnoot. In de mond is de wijn romig en elegant. Met in de finale de concentratie van het sap en het houtgebruik wat zorgt voor een lange afdronk.

(Chardonnay)

125.00

Glas

Fles

Le Colline di San Giorgio Pinot Grigio Blush, Breganze, italia

Fruitige rosé met in de neus fruit zoals abrikoos en bosaardbei, aangevuld met tonen van citrus. In de aanzet is deze wijn erg sappig en fruitig,  in de afdronk vrij zachte zuren en subtiele kruidigheid. Wat deze wijn erg aangenaam maakt om als ’terras-rosé’ te drinken. De schilletjes van de pinot grigio worden ongeveer 12 uur aan het vergistingsproces toegevoegd. Hierdoor ontstaat een wijn die het midden houdt tussen een witte wijn en een rosé.

(Pinot Grigio)

5.50

25.50

Azienda Guerrieri,"Rosa dei Venti", Marche, Italia

Lichtvoetige en verfijnde rosé gemaakt  van de sangiovese druif verbouwd in centraal Italië.  Met in de geur tonen van cranberry  en frisse kersen aangevuld met tonen van oregano en kruidnagel.  Het mondgevoel begint rond en vol en eindigt met frisse zuren en het subtiele kruidige bittertje dat een rosé juist zo lekker maakt. Kortom: een goed gemaakt glas rosé met fris rood fruit in de geur en een lange afdronk met spannende zuren.

(Sangiovese)

6.75

33.00

Podere Don Cataldo Primitivo Rosato Salento

Knisperend glas uit Puglia, met als resultaat een kleurrijke rosé met tonen van granaatappel en rozenbottel. In de lange afdronk is veel fruit te vinden met een vleugje specerijen. Het is een perfecte begeleiding bij de antipasti.

(Primitivo)

7.00

35.00

Glas

Fles

Baglio Sicano, Nero d'Avola, Sicilia, Italia

De Nero d’Avola is een druif die kenmerkend is voor Sicilië en het perfect doet in op dit zuidelijke eiland waar de temperaturen behoorlijk kunnen oplopen. Deze volle wijn heeft een diepe levendige rode kleur met wat paarse reflecties. Het aroma is intens en fruitig, waarin kersen, specerijen en vanilletonen waarneembaar zijn. De smaak is vol, goed in balans en heeft een mooie afdronk met zachte tannines.

(Nero d’Avola)

5.50

25.50

Famiglia Falorni Chianti Classico, toscane, italia

De ‘’classico’ aanduiding’ wil zeggen dat deze elegante rode wijn afkomstig is uit het oudste meest centrale gebied van Chianti, Een fraaie wijn met in de geur tonen van Rode kers, Oregano en subtiele aardse tonen. met 13% alcohol is deze wijn niet zwaar of krachtig. Deze wijn is juist toegankelijk zonder enig moment saai te zijn. Met mooie zuren en een lange afdronk. Typisch Toscaans rood! Perfect te combineren met bereidingen van tomaat, zo ook alle pinsa’s met tomatensaus.

(Sangiovese, Cabernet Sauvignon)

7.50

35.00

Podere Don Cataldo, Negroamaro, Salento, Puglia, italia

Deze druivensoort komt van oudsher uit Puglia en wordt dan ook vaak vergeleken met Primitivo, waar de primitivo wat zwoeler en meer jammy is heeft Negroamaro vaak een kruidig randje. wie letterlijk vertaald leest dan ook: Zwart en bitter. Podere Don cataldo heeft deze wijn fraai gemaakt, Deze wijn is donker van karakter maar ook in zekere mate vol en zacht, met een mooi uitgesproken geur van rijp zwart fruit, tabak en laurier. Erg lekker bij kruidige (stoof)gerechten

(Negroamaro)

7.00

33.00

Rocca Primitivo di Manduria, Puglia, italia

Erg karakteristieke en herkenbare primitivo met mooi dik en geconcentreerd sap. De wijngaarden liggen in Manduria, het kwaliteitsgebied voor deze druif uit Puglia. De kleur is intens en diep rood. In de geur: ingedroogd zwart fruit, maar ook pruimen en wat zoethout. De smaak is vol en zacht, met zeer vriendelijke tannine en zuren. Perfect bij stevige gerechten met een pikante of kruidige smaak.

(Primitivo)

7.50

35.00

Angelo Germano, Barbera d’Alba, Piëmonte, Italia

Deze Piemontese wijn heeft vergeleken met de welbekende nebbiolo druif net iets meer kleur, fruit en vulling. Hij is diep paarsrood van kleur. In de neus een intense geur van rode en zwarte kersen, zoethout en tijm. In de aanzet komt het sappige karakter naar voren wat overgaat in de krachtige afdronk met spannende zuren en tannine. Juist dit gestructureerde is perfect bij rijke gerechten met tomaat. Met als ultieme combinatie: Ossobuco.

(Barbera)

7.75

38.00

Bertoldi valpolicella Classico Ripasso, Veneto, Italia - 2021

Deze Ripasso is een perfecte assemblage van eind september/begin oktober geoogste druiven. Vervolgens ondergaat de basiswijn in de tweede helft van maart nog een tweede gisting (ripasso) van 12 dagen over de suikerrijke, nog warme schilletjes van de Amarone. Door deze traditionele en vrij unieke techniek ontstaat een stevige, complexe rode wijn met een verfijnd bouquet. Daarna gaat de wijn nog eens 15 tot 18 maanden op kleine vaten van Frans eikenhout. Resultaat: een donkere, robijnrode wijn met wat granaatrode reflecties. Intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen met wat specerijen en cacao.In de mond is de wijn, vol, rond en zacht met plezierige tannines.

(Corvina, Molinara, Rondinella)

8.75

43.00

Umberto Fiore Barolo DOCG, Piëmonte, Italia

Barolo, met een reden behorend tot de Italiaanse dan wel wereldtop. In de volksmond ook wel de koning van de Italiaanse wijn genoemd. Gemaakt van de Nebbiolo druif. Vernoemd naar de mist in Piemonte, het noordwesten van Italië waar deze druif het erg goed doet. In de neus een geur van kersen, ietwat bloemigs in de vorm van roos, tonen van gerookt hout en een vleugje leer. In de mond rijk rood fruit maar ook het licht kruidige zoethout komt naar voren. Samengevat een complexe, rijke wijn met veel diepgang waar elke slok blijft uitdagen

(nebbiolo)

54.00

Angelo Germano, Nebbiolo, Piëmonte, Italia - 2021

Typisch Piemontese wijn gemaakt van de nebbiolo druif. Deze wijn gemaakt van druiven afkomstig uit verschillende wijngaarden uit omgeving La Morra. De wijn heeft een vrij lichte baksteenrode kleur met in de geur tonen van kersen, tabak, bosgrond en rozen. De smaak laat zich het beste omschrijven als verfrissend en robuust. In de aanzet komt het lichtvoetige maar toch krachtige karakter naar voren met voldoende zuur, terwijl in de afdronk aardse tannine terugkomt. Deze wijn is bij uitstek een eetwijn die het goed doet bij rijke gerechten met aardse smaken en/of Parmezaan.

(Nebbiolo)

47.00

Rocca Torri d'Oro Susumaniello, Salento, ITALIA - 2022

De Torri d’Oro wijnen zijn altijd iets bijzonders. De Susumaniello-druif die voor deze wijn is gebruikt is uitermate zeldzaam. Deze lokale druif uit Puglia was een paar jaar geleden bijna uitgestorven. Een aantal wijnmakers,hebben hem nieuw leven ingeblazen, wat verrassend wijnen oplevert.”Susumaniello” betekent in het lokale dialect van Puglia “klein ezeltje” en is de naam van een zeldzaam, inheems druivenras uit Italië. De naam verwijst naar de overvloedige oogst van deze krachtige druivenstok, die men vroeger met ezels vervoerde. De wijn is paars-rood van kleur en heeft een rijke neus, met daarin fris en rijp rood fruit. In de mond is de wijn vol en heeft hij een mooie structuur, met een plezierige warme afdronk.

(Susumaniello)   

45.00

Le Thadee Giulio II Montefalco Rosso DOC, Umbrië, italia

Deze biologische wijn is in hoofdzaak gemaakt van de sagrantino en sangiovese-druif.

De aroma’s zijn zuiver en intens, met rood fruit zoals framboos en braam, maar ook specerijen, zoals anijs, gember, drop en zwarte peper. In de mond is de wijn vol, krachtig en droog, met ook weer rood fruit, zoals granaatappel. De wijn heeft behoorlijk wat tannines, maar deze zijn zacht en mooi rijp.

(Sangiovese, sagrantino-, merlot en cabernet sauvignon)

42.00

Dezzani Nizza, Asti, Piëmonte, 2017

Vanaf 2016 werd de DOCG Nizza herkend voor topkwaliteit Barbera. Hier een mooi voorbeeld van deze relatief nieuwe appellatie uit Noord-Italië. De producent is Dezzani, zij nemen uitgebreid de tijd om deze stevige rode wijn te maken. Voor deze cuvée rijpt het sap  minimaal 18 maanden op barrique. Het resultaat is een stevige rode wijn met in de geur gerijpte tonen van zwarte kersen, laurier en kruidnagel. Door de rijping op fles is de smaak mooi in balans gekomen, met aanwezige maar mooi zuren en tannine. Bij uitstek een eetwijn, lekker bij lasagne of bij stevige gerechten met kalfsvlees.

(Barbera)

48.00

Bel Colle Pajorè Barbaresco DOCG, ITALIA - 2020

De hoogste kwaliteit rood van dit gerenommeerde huis. Gemaakt van laat geoogste Montepulciano druiven aangevuld met een klein percentage Sangiovese. Voordat de wijn gebotteld wordt ondergaat hij een lange schilweking en twaalf maanden lagering op Frans eiken. De kleur is diep donkerrood met paarse nuances. In de geur: bramenjam, geroosterde tijm en balsamico. De smaak is erg vol en geconcentreerd, met een haast zoetige indruk voordat de subtiele tannine en zuren doorkomen. Kortom, een zeer indrukwekkende wijn waar het karakter van de oude Montepulciano stokken erg mooi in terug komt.

(Nebbiolo)

75.00

Guerrieri, Guerriero della Terra, Marche, Italia - 2021

De hoogste kwaliteit rood van dit gerenommeerde huis. Gemaakt van laat geoogste Montepulciano druiven aangevuld met een klein percentage Sangiovese. Voordat de wijn gebotteld wordt ondergaat hij een lange schilweking en twaalf maanden lagering op Frans eiken. De kleur is diep donkerrood met paarse nuances. In de geur: bramenjam, geroosterde tijm en balsamico. De smaak is erg vol en geconcentreerd, met een haast zoetige indruk voordat de subtiele tannine en zuren doorkomen. Kortom, een zeer indrukwekkende wijn waar het karakter van de oude Montepulciano stokken erg mooi in terug komt.

(Montepulciano, Sangiovese)

75.00

Famiglia Falorni Brunello di Montalcino DOCG, ITALIA - 2017

Brunello di Montalcino is een van de klassiekers uit Italië. Een van de beste wijnen uit Italië en de eerste wijn die de hoogste DOCG-status heeft gekregen. De wijn wordt gemaakt van een speciale kloon van de Sangiovese grosso die bekend staat als de brunello. Hij biedt de ultieme expressie van het terroir en de traditie van dit gebiedje in het zuiden van Toscane.  De wijn is gedurende 2 jaar opgelegd in grote vaten van Slavonisch eiken, waardoor er niet teveel invloed van het eiken ontstaat, maar de wijn wel ronder is geworden. De wijn moet tenminste 4 maanden rusten op de fles en mag pas verkocht worden vanaf het vijfde jaar na de oogst. De kleur is donker robijnrood maar bij het ouderen krijgt hij wat meer oranje reflecties. De geur is intens en karakteristiek. Warm, kruidig en harmonieus met hints van balsamico. De smaak is vol en rond, met een mooie structuur en lange afdronk. Combineer deze wijn met geroosterd of gegrild rood vlees of met een kaasrijke lasagne.

(Sangiovese)

75.00

Angelo Germano, Barolo, Rué, Piëmont, Italia 2018

Deze Barolo afkomstig uit de 1,3 Ha Grootte Cru Rué is er een van de buitencategorie. Na twee jaar rijping op Botti en twaalf maanden op Franse barrique is deze Barolo gebotteld. De wijn heeft een vrij lichte baksteenrode kleur met een robijnrode kern. Met in de geur tonen van kersen, tabak, bosgrond en rozen. De smaak is elegant en krachtig tegelijkertijd, met mooie vulling en concentratie. Een Barolo voor een memorabel moment!

(Nebbiolo)

79.00

Podere Forte, Rocca d'Orcia 'Villaggio' Toscane, Italia 2021

Deze wijn gemaakt door het zeer goede huis Podere Forte gelegen in Toscane is biodynamisch gemaakt en vrijwel ongefilterd gebotteld. Dit geeft deze wijn een zeer puur en sappig karakter. Hij heeft een typische sangiovese-geur van kersen, balsamico, rozen en tijm, aangevuld met subtiele tonen van cederhout en kruidnagel. In de mond is deze wijn erg verfrissend en fruitig met een levendige zuurgraad. De tannine zijn subtiel en de afdronk houdt lang aan. Erg goed bij verschillende bereidingen van tomaat of gerechten met kalfsvlees.

(Sangiovese)

78.00

Tedeschi, Amarone Classico Marne 180, Veneto, Italia - 2019

Fraaie Amarone gemaakt door een huis dat al tientallen jaren tot de beste van de streek behoort. De druiven worden na de oogst vier maanden lang ingedroogd om de concentratie van het sap te verhogen. vervolgens rijpt de wijn dertig maanden op groot eiken. Het resultaat: Een zeer verleidelijke wijn met maar liefst 16,5% alcohol.  In de geur veel amarene kersen, aangevuld met tonen van kruidnagel, kaneel en tabak. De smaak is vol en rijp met in de afdronk zachte zuren en tannine. ‘’La grande bellezza’’

(Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella)

79.00

Tedeschi, Amarone Riserva, Capitèl Monte Olmi, Veneto, Italia - 2015

Topcuveé van Tedeschi. Druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de befaamde ‘Monte Olmi’ wijngaard gelegen op een steenworp afstand van het wijnhuis. De rijping op fles maakt wijn erg complex en spannend, gemaakt met nog genoeg reserve om vele jaren te ouderen. De geur laat zich omschrijven als: Amarene kersen, tabak, leer, en munt. In de mond is de wijn breed en levendig, rijp en vol in de aanzet, met afgeronde maar genoeg zuren om voor veel lengte in de afdronk te zorgen. Deze Amarone van Tedeschi is echt een feest op zich!

(Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Croatina)

125.00

La Giaretta, I Quadretti Valpolicella Ripasso superiore, Italia - 2019

Deze fantastische ripasso wordt geproduceerd in hooggelegen heuvelgebieden, uit een selectie van de beste wijngaarden en de beste druiven, Het wijnbereidingsproces omvat een lichte droging van de druiven, gevolgd door een korte “ripasso” op de pulp van Amarone della Valpolicella. De intense robijnrode kleur en de primaire aroma’s van kersen en bessen, samen met licht kruidige tertiaire tonen, zijn perfect.

(Corvina, Corvinone, Rondinella)

85.00

La Giaretta, I Quadretti Amarone, Italia - 2013

Verleidelijke Amarone gemaakt door een kleinschalig familiedomein gelegen in het centrale deel van de Valpolicella. Het totale bezit is 10 hectare, dit maakt het mogelijk om met grote controle op de oogst hoge kwaliteit na te streven. Deze wijn geeft met z’n 16,5 % alcohol een zeer volle en geconcentreerde stijl. In de geur tonen van ingedroogde kersen en tabak, door z’n flesrijping is de wijn in de mond fluwelig en verfijnd. Een grote wijn!

(Corvina, Corvinone, Rondinella)

150.00

Vietti Barolo, Castiglione, Piëmonte, Italia - 2018

De zorgvuldig geteelde druiven voor deze wijn komen van vier verschillende wijngaarden, gelegen in de dorpjes Castiglione Falletto, Monforte, Barolo en Novello. De 24 maanden durende rijping van de wijn vindt plaats op Franse barriques en Sloveense vaten. Ten slotte rust de wijn 8 maanden voordat deze ongefilterd gebotteld wordt. Zeer pure en spannende stijl Barolo.

(Nebbiolo)

140.00

Giuseppe Quintarelli, Amarone Della Valpolicella classico, Veneto, Italia - 2006

Het Summum van Amarone! de familie Quintarelli heeft sinds 1906 als doel: Het maken van een perfecte wijn volgens de ‘appassimento’ methode. Deze wijn wordt alleen gemaakt in de beste jaren, de schilweking duurt maar liefst 45 dagen. Voordat de wijn gebotteld wordt rijpt de wijn zeven jaar in Slavonisch eiken.

(Corvina, Corvinone, Rondinella)

550.00

Tenuta San Guido, Sassicaia, Toscane, Italia - 1995

Deze wijn wordt beschouwd als de eerste ‘Super Tuscan’ die in 1978 voor het eerst werd uitgebracht. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 77 Hectare wijngaarden gelegen tussen 60 en 400 meter boven zeeniveau op een bodem die rijk is aan kalk en vuursteen. Al snel kon deze wijn zich meten met de beste wijnen van de linkeroever.

(Cabernet sauvignon, Cabernet franc)

485.00

Glas

Beato Bartolomeo Breganze Dolce Colline di San Giorgio, Veneto

De druiven van deze wijn groeien op de heuvels van San Giorgio di Perlena aan de rand van Breganze. De wijngaarden liggen op het zuid-oosten en zuid-westen en hebben hierdoor een perfecte expositie op de zon. De vulkanische ondergrond van deze heuvels zorgen voor malvasia druiven met een perfecte kwaliteit. Na de oogst worden de druiven tot aan Kerst in schuren te drogen gelegd, totdat de suikerconcentratie 30% is geworden. Daarna worden de druiven geperst en gevinifieerd, waarna de wijn nog 6 maanden opvoeding krijgt in vaten van acaciahout. Het resultaat is een prachtige, geraffineerde zoete wijn met een goudgele kleur. De geur is intens en fris, met accenten van honing, acaciabloesem en gember. De smaak is zoet, maar fris tegelijk, met een perfecte balans en een lange afdronk. Perfect bij de ‘tarte Tatin’ en de ‘semifreddo’.

(Malvasia)

6.00

Cantine di Castignano, Vino Cotto, Marche

Gekookte wijn, zoete wijn met een roodbruine kleur, gemaakt van Sangiovese en Montepulciano druiven uit de Marken. Een traditionele manier van wijn maken die men zelden buiten de streek drinkt. Na het koken van de most wordt de wijn ook nog eens jaren op eiken bewaard, waardoor het haar belegen karakter verkrijgt met tonen van rozijnen, karamel en cacao. In eerste instantie is de wijn stroperig zoet, maar de zuren brengen dit weer in evenwicht. Deze wijn is ontzettend lekker bij Tiramisu en dessert met chocolade.

(Sangiovese, Montepulciano)

7.50

Bertoldi Michelangelo Passito Rosso, Veneto

De druiven worden in september en begin oktober geplukt en vervolgens op houten schappen te drogen gelegd tot januari of februari. Vervolgens worden de druiven vergist tot wijn, totdat het alcoholpercentage 14% bedraagt, dan wordt de vergisting stilgelegd. Hiermee behoudt de wijn een mooie hoeveelheid restzoet, zonder dat hij te zoet wordt. Tenslotte wordt de wijn minimaal 18 maanden opgelegd in barriques van Frans eikenhout. Het resultaat is een wijn met een intense robijnrode kleur, die bij oudering wat oranje reflecties kan krijgen. In de neus aroma’s van bloemen, jam, honing chocola en vanille. In de mond is de wijn zoet en fruitig, met accenten van gebrande koffie en chocola. Deze dessertwijn gaat heel goed met ons kaasplak, maar kan ook verrassend zijn met een dessert met chocolade.

(corvina, corvinone, rondinella, molinara)

7.50